logo

Meet de maxinauten: Tom

Share

2023/03/29

Tom werkt sinds september '22 bij Maxicon Xellent en is aan de slag als werkvoorbereider/ planner bij Unilin. Na 18 jaar bij dezelfde werkgever was hij klaar voor iets nieuw. De variatie en uitdaging die een job in outsourcing biedt, trok hem over de streep. Je leest alles over zijn ervaring van de afgelopen maanden in dit interview.
Stel jezelf kort eens voor. 

 

Tom "Ik ben Tom De Pestel, 41 jaar. Papa van een 13-jarige dochter Iluna en woon in Roeselare."

 

Hoe ervaar je je functie bij Unilin?

 

Tom: “Ik ervaar mijn functie als leuk, boeiend, vernieuwend en uitdagend. Er is vertrouwen en de kans die Hans/Tiago me biedt om zelfstandig te werken maakt me als nieuwe/externe medewerker wel gelukkig."

 

Wat behoort er tot jouw takenpakket? Hoe ziet je werkdag eruit?

 

Tom: “Mijn werkdag begint meestal om 7u30 met meldingen checken & opmaak van werkorder en eindigt rond 16u15. Gedurende de laatste 5 maand leidde ik de afdeling van het rollend materieel op de site Spano. Dit ter vervanging van collega Jan die 5 maand out was door een knieoperatie. Momenteel zit ik hieromtrent in de overgangsfase om me dan meer toe te spitsen op onderhoudsplannen over verschillende sites heen. Optimalisatie in de dagdagelijkse werking is heel belangrijk. Om efficiënter en kostenbesparend te werken is dit toekomstgericht een zeer belangrijke pijler.

 

Als werkvoorbereider/planner zorg ik dat alle preventieve onderhouden op rollend materiaal tijdig kon uitgevoerd worden. Daarnaast komen er iedere dag wel pannes en defecten aan rollend materieel bij, welke zo snel mogelijk moeten hersteld worden. In samenspraak met de afdelingen zorg ik dat ieder toestel functioneel en veilig kan ingezet worden. Aansturen van mekaniekers en bestellen/ beheer van benodigde onderdelen maken hier ook deel van uit. Beheer van wisselstukkenmagazijn Rollend Materieel en Facturatielijsten controleren en afboeken van services via SAP.”

 

Waarin zit voor jou de grootste uitdaging?

 

Tom: “ De grootste uitdaging is om stilstaand equipment zo snel mogelijk terug operationeel te krijgen."

Welke zaken uit je achtergrond komen goed van pas in je job?

 

Tom: “Door mijn ervaring in logistieke omgeving (heftrucks) kan ik perfect inschatten hoe belangrijk het is om over goed werkend en veilig equipment te beschikken. Naast de ervaring die ik opbouwde in de onderhoudsafdeling bij mijn vorige werkgever maken ze hier bij Unilin ook gebruik van het ERP-programma SAP.”

 

Wanneer ga je met een blij gevoel naar huis?
 

Tom: “Een groot deel van de job bestaat uit probleemoplossend denken. Als deze problemen opgelost geraken, geeft dit een blij en voldaan gevoel.”

 

Hoe ervaar je werken via outsourcing?

 

Tom: "Positief, ondanks dat dit pas mijn eerste project is als Maxinaut biedt het mij de kans nieuwe horizonnen te ontdekken zonder van werkgever te moeten veranderen. Via outsourcing combineer ik nu de variatie van tijdelijke/langdurige projecten met de voordelen en zekerheid van een vast contract. De collega's van Unilin zagen mij al snel als één van hen.

 

Wat overtuigde je om bij Maxicon aan de slag te gaan?

 

Tom: “Naast de voorgestelde functie en het aantrekkelijke loonpakket gaf het vertrouwen en de interesse die Maxicon bij de sollicitatie uitstraalde de doorslag om na meer dan 18 jaar bij dezelfde werkgever de switch te maken."

 

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

 

Tom: "Moeilijk te zeggen. Ik hoop, als Maxinaut, op dat moment al meerdere verschillende projecten tot een goed einde gebracht te kunnen hebben."

 

Hoe zie je de technische wereld evolueren?

 

Tom: "De wereld van vandaag is een wereld vol techniek. Het is moeilijk om de evolutie van technologie echt te zien, maar internet en mobiele technologie gaven communicatie een compleet nieuwe dimensie. We zijn zelfs op het punt gekomen dat we ons bijna niet meer kunnen voorstellen hoe we het ooit zonder al die technologie deden. Puur op de job hier bij Unilin, zie ik dat er meer en meer overgeschakeld wordt naar elektrisch rijden en dat de thermische heftrucks er uit "moeten". Er komt heel wat meer bij kijken dan enkel de wissel op de vloer. Bijscholing is dan ook een must en laat dat net één van de extra’s zijn die Maxicon aan hun medewerkers aanbiedt… opleiding."

 

 
Spreekt het verhaal van Tom jou aan?
 

We zoeken nog technische toppers om ons team te versterken. 

Bekijk onze vacatures, solliciteer en word één van onze straffe Maxinauten.

Roeselare HQ

Onledebeekstraat 15
8800 Roeselare

051 79 20 20
info@maxicon.be

Gent

Proeftuinstraat 48
9000 Gent

09 230 08 80
info@maxicon.be

Oudsbergen

Industrieweg-Noord 1195A
3660 Oudsbergen

089 82 10 10
info@maxicon.be

Antwerpen

Frankrijklei 5
2000 Antwerpen

0474 835 775
info@maxicon.be

BE 0642.741.301
Maxicon Retail bv BE0692.747.274 - Maxicon Skills bv BE0789.941.967