logo

EMmanuel BekaeRT: de man achter de ceo

Share

2023/02/02

Naar aanleiding van zijn 46ste verjaardag zetten we de man achter ceo Emmanuel Bekaert in de kijker. Ontdek zijn interesses, dagelijkse gewoonten én guilty pleasures in dit persoonlijk interview.
Heb je bepaalde rituelen in je dagelijks leven?

 

Emmanuel: "Ik breng iedere ochtend de kindjes naar school. Ik heb een dochter van 4 jaar Elisèle en een plusdochter van 8 jaar Satine. Dat moment is in de week onze quality time van de dag. In de wagen leggen we samen muziek op en zingt ook papa mee. Elisèle kiest graag zelf de muziek op Spotify. De liedjes van K3 kennen we ondertussen uit het hoofd (lacht).

 

Elke vrijdagavond spreek ik af met vrienden om een pintje te drinken en samen het weekend in te zetten.  Die vrienden zijn ook ondernemers waardoor netwerken en ontspanning worden gecombineerd. We zitten samen in een Whatsapp groep, vanaf 14u komt er leven in de groep en spreken we een locatie af. We hebben geen vast stamcafé om zo ook nieuwe mensen te leren kennen. Om 17u stopt voor mij de werkweek en maak ik tijd voor ontspanning, ik voel dat ik daar nood aan heb.

 

Ook op zondag heb ik zo’n momentje. Wel strikt getimed van 11u30 tot 12u55. Als ik later thuis ben, vind ik mijn middagmaal in de vuilnisbak (lacht). Dit is ook met enkele collega-ondernemers in een lokaal café. De uitbaatster is een vrouw van 94 jaar, we zijn er ondertussen kind aan huis. Ook goed voor de portemonnee want de pintjes kosten er nog steeds €1,20."

 

Wat doe je graag in je vrije tijd/ welke interesses heb je?

 

Emmanuel: "Op zaterdag doe ik graag boodschappen samen met mijn dochter. Ik ben zeker 2 à 3 uur op pad om tussendoor een babbeltje te slaan. We maken er echt een uitstap van. Elisèle gaat met plezier mee omdat ze van papa altijd wel een extraatje kan verkrijgen (lacht).

 

Daarnaast ben ik een echte filmliefhebber. In mijn vrije tijd vind je me vaak op de bank met een film of Netflix op tv. Vooral geschiedenis, autobiografieën en true crime kunnen me bekoren. Bijvoorbeeld de biografie van Ronaldo en Neymar heb ik gevolgd of geschiedenisfilms over de romeinen. Als ik ’s avonds thuis ben, probeer ik altijd nog een film mee te pikken.

 

Uiteraard ook quality time met mijn vrouw, we gaan graag samen op restaurant. Ik nodig ook graag mensen thuis uit. Vooral barbecueën is één van mijn favoriete bezigheden in de zomer. Ik zou dat een hele dag lang 8u aan een stuk kunnen doen, dan kan ik echt mijn hoofd leegmaken."

 

Waar word je gelukkig van?

 

Emmanuel: “Mijn eigen kind zien lachen en spelen. Ik kan soms een kwartier naar Elisèle kijken als ze buiten speelt. Als je 4-jarige dochter spontaan “papa i love you” komt zeggen, daar word je instant gelukkig van.

 

Op zakelijk vlak: doelstellingen bereiken. Als er bepaalde targets worden behaald, geeft mij dat een goed gevoel. Hetzelfde met bedrijven opstarten en nieuwe uitdagingen aan gaan."

 

Wat motiveert je?

 

Emmanuel: “Mijn ondernemingszin en overtuiging. Als iemand met een nieuw idee komt waar ik de volle 100% in geloof geeft me dat de motivatie om samen iets uit de grond te stampen. Als ik niet overtuigd ben of als ik er niet in geloof ga ik er niet in mee.”

 

"Ik zou graag een rondreis doen in Afrika en Amerika met het gezin. Een parachutesprong zou ik me ook nog durven aan wagen."
-Emmanuel Bekaert, ceo

Wat is de mooiste plek waar je al bent geweest?

 

Emmanuel: “Met Sophie heb ik al heel wat mooie trips achter de rug. We delen een passie om de wereld, nieuwe culturen en landen te ontdekken. Van alle reizen springt de Seychellen er toch tussenuit."

 

Wat staat er nog op je bucketlist?

 

Emmanuel: “De wereld zien, specifiek een rondreis in Afrika en Amerika. Dit zou ik graag met het gezin doen later als de kindjes wat ouder zijn en genoeg besef hebben. Een parachutesprong zou ik me ook nog aan durven wagen. Geen bungeejump want ik heb niet voldoende vertrouwen in het touw. Bussiness wise met AM Group 100 miljoen euro omzet draaien."

 

Waar mogen we je 's avonds voor wakker maken?

 

Emmanuel: “Mijn beste vrienden mogen me altijd wakker bellen in nood. Zij staan bij mijn favorieten in mijn telefoonlijst dus hun oproep komt ook in slaapstand nog door.

 

Een echte Spaanse paella gaat er ook altijd in met een glas goede rode wijn. Daar zou ik zelfs ’s nachts de deur voor open doen. Ik ben een echte liefhebber van wijn, voornamelijk rood. Dat is ook een van mijn passies. Ik volg het principe “het leven is te kort om slechte wijn te drinken”. Doorheen de jaren heb ik geïnvesteerd in een kleine collectie en af en toe gaat er al eens één van de betere flessen open."

 

Wat is je levensmotto?

 

Emmanuel: “Droom met ambitie en leid met overtuiging." 

Heb je een guilty pleasure? Zo ja, welke?

 

Emmanuel: “Ik hou van Vlaamse komische series. Geldwolven hebben we bijvoorbeeld recent uitgekeken. Daarnaast ook M&M’s mét nootjes, die zak blijft nooit lang vol (lacht). " 

 

Naar welke muziek luister je graag?

 

Emmanuel: “The Age of Love remix van Charlotte De Witte staat momenteel op repeat. Ik ben zelf ’s nachts tot 1u wakker gebleven om als eerste naar de release te luisteren op Spotify. Ik heb ook de LP van de originele versie in mijn collectie. Algemeen luister ik vooral (deep) house, dance en lounge muziek. Ik volg bijvoorbeeld enkele dj’s van Ibiza die in de strandbars draaien. Als ik naar een optreden zou gaan, gaat mijn voorkeur uit naar U2 of Coldplay. Als ik van hen een nummer op de radio hoor, mag het volume wat hoger. Voor een best of concert mogen ze mij zeker uitnodigen."

 

Ben je van iemand specifiek fan?

 

Emmanuel: “Dan denk ik in eerste instantie aan ondernemers als Elon Musk van Tesla en Jeff Bezos van Amazon. Ik kijk ook bijna elke avond naar Kanaal Z om mee te zijn met wat leeft. In België volg ik Marc Coucke en Bart Versluys. Niet voor de faam, maar voor hun investerings- en ondernemersverhaal. Maar als we echt spreken over fan zijn zou ik Elon Musk noemen."

 

Om af te sluiten nog enkele dilemma's:

 

  • Boek of film?  Film
  • Ochtend- of avondpersoon?  Ochtendpersoon
  • Zomer of winter?  Zomer
  • Stad of natuur?  Natuur
  • Online nieuws of de krant?  Online nieuws

 

 

Benieuwd naar het ondernemersverhaal van onze ceo?  Je leest er alles over in dit interview.

Roeselare HQ

Onledebeekstraat 15
8800 Roeselare

051 79 20 20
info@maxicon.be

Gent

Proeftuinstraat 48
9000 Gent

09 230 08 80
info@maxicon.be

Oudsbergen

Industrieweg-Noord 1195A
3660 Oudsbergen

089 82 10 10
info@maxicon.be

Antwerpen

Frankrijklei 5
2000 Antwerpen

0474 835 775
info@maxicon.be

BE 0642.741.301
Maxicon Retail bv BE0692.747.274 - Maxicon Skills bv BE0789.941.967