Kies uw taal: English Nederlands

Maxicon in VOKA Ondernemers

nieuws 29.04.2022

Talentsourcer Maxicon, met hoofdzetel in Roeselare, stuurt 200 eigen werknemers de baan op om korte of langdurige opdrachten voor andere bedrijven uit te voeren. Het gaat hoofdzakelijk over technische profielen, die erg moeilijk te vinden zijn op de arbeidsmarkt. "Bedrijven worden via ons sneller geholpen dan wanneer ze zelf iemand zouden moeten zoeken", zegt zaakvoerder Emmanuel Bekaert.

Schermafbeelding 2022 05 03 om 11 53 54

Emmanuel Bekaert ging na zijn technische opleiding aan het VTI in Roeselare aan de slag als elektricien/mecanicien. Toen hij merkte dat er veel vraag was naar werkkrachten met zijn profiel, besloot hij collega's met dezelfde skills aan te werven om opdrachten onder te verdelen. Dat betekende het startschot van Bekaert Technics. Na enkele jaren stapte hij mee in Maxicon, dat 6 jaar geleden werd opgericht door Sophie Vangheluwe. "We sturen verschillende profielen uit voor projectopdrachten, De grootste groep zijn technici, maar daarnaast hebben we ook technische bedienden en flexibele medewerkers in retail en logistiek.

De technici voeren herstel-en onderhoudswerken uit aan machineparken van bedrijven. "Die kunnen enerzijds lang gepland zijn op voorhand: productielijnen ontmantelen en elders terug opbouwen, bijvoorbeeld, een jaarlijks onderhoud uitvoeren of een productieafdeling winter- of zomerklaar maken. Anderzijds krijgen we ook opdrachten binnen die iets dringender zijn: dan wil een bedrijf tijdelijk technische ondersteuning tot het een eigen werkenmer met het juiste profiel kan aanwerven." Tussen de klanten van Maxicon zitten enkele grote namen: NMBS, LVD, VDL, Poco Loco, Unilin, Deceuninck, Coca Cola, ... "Of het nu om machineonderhoud gaat, een gerichte interventie, de volledige opbouw of de fijne instelling van gelijk welke machine, onze klanten vinden bij ons de juiste vakman op het moment dat ze hem nodig hebben. Wij zorgen er ook voor dat er een match is tussen onze mensen en het bedrijf waar ze naartoe gestuurd worden."

De technische bedienden die Maxicon uitstuurt, zijn maintenance managers, ingenieurs, technisch tekenaars, werkvoorbereiders,... "Niet enkel industriële ondernemingen, maar ook bedrijven in retail en logistiek kunnen bij ons aankloppen voor ondersteuning. Werkkrachten die de rekken aanvullen zodat het eigen personeel zich om klantenservice kan bekommeren, bijvoorbeeld. Maar ook heftruckchauffeurs, orderpickers, laders en lossers,... behoren tot onze portefeuille."

Een groot deel van onze sollicitanten komt bij ons terecht nadat een kennis of vriend die al bij ons werkt zo positief over ons is Emmanuel Bekaert, CEO

Knelpuntberoepen

Het merendeel van die profielen zijn knelpuntberoepen. Opmerkelijk wel dat Maxicon voldoende van die werkkrachten in dienst heeft om andere bedrijven uit de nood te helpen. "Los van het feit dat onze jobs op zich veel mensen aanspreken omwillen van de afwisseling, doen we ook actief inspanningen om onze werknemers tevreden te houden. Een groot deel van onze sollicitanten komt bij ons terecht nadat een kennis of vriend die al bij ons werkt, zo positief over ons is."

Maxicon opende in september een vestiging in Limburg, naast de 2 bestaande vestigingen in Roeselare en Landegem. 20 bedienden ontfermen zich over de planning, opvolging, begeleiding en administratie van de 200 medewerkers op de baan. "In Oost- en West-Vlaanderen komen de opdrachten vlot binnen, enerzijds door ons bestaande netwerk, anderzijds door mond-tot-mond-reclame. In Limburg moeten we onze plek nog wat veroveren. Maar dat komt sowieso wel, met tijd."

Bron: Voka Ondernemers - Foto: Kurt