Kies uw taal: English Nederlands

Maxicon in Made In Limburg

nieuws 01.02.2022

Sinds september 2021 is Maxicon actief in de provincie Limburg. Martina en Naomi zetten hun beste beentje voor om Maxicon bekend te maken in de nieuwe regio. Ook Made In is dit niet ontgaan. Zij schreven een artikel over onze visie en hoe we ons onderscheiden in de sector.

Nood aan technische medewerkers? Maxicon is jouw back-up.

Goed nieuws voor bedrijven uit de regio, want sinds kort krijgen zij het gezelschap van matchmaker Maxicon. Bij piekmomenten, noodsituaties of personeelsschaarste zet het outsourcingbedrijf professionele technici in bij bedrijven. Niet onbelangrijk nu de vraag naar technisch talent overal zo hoog is.

“De combinatie van technische kennis en een positieve attitude bij onze medewerkers helpt ons steeds de juiste match te maken”, weet Business Unit Manager Martina Di Paolo.

MAXICON  46 van 308

Partner in moeilijke sector

In West- en Oost-Vlaanderen is Maxicon geen onbekende. Het bedrijf werd in 2015 opgericht door Emmanuel Bekaert die destijds zelf gestart is als technicus. Hij weet dus als geen ander waar de noden in de sector het grootst zijn. Zes jaar later is Maxicon – onder de leuze ‘Wij willen niet de grootste, maar de beste zijn’ – uitgegroeid tot een vaste partner van een heleboel bedrijven. Een succesverhaal dat nu een vervolg krijgt in Limburg.

“Sinds september bevinden we ons in Genk, het epicentrum van bedrijvig Limburg en met een goede bereikbaarheid voor onze techniekers. Van hieruit bieden we een antwoord op de technische obstakels waar regiobedrijven mee kampen”, legt Martina uit. Extra technische handen in bedrijven met een machinepark bijvoorbeeld, of voor het opsporen en herstellen van storingen in productiebedrijven. Ook bij shutdowns komt Maxicon in actie.

“We leggen ons oor te luisteren en bekijken welke behoeften er zijn. Of het nu gaat om elektriciens, mecaniciens, storingstechniekers of lassers: zowel voor langdurige als voor tijdelijke projecten zorgen we voor de juiste match. We springen bij in een markt waar technische medewerkers erg moeilijk te vinden zijn, bieden ondersteuning in grote projecten of vangen langdurig zieke werknemers op.”

Maxicon MaxiApero 540x365

Flexibiliteit en attitude

Dat de nood hoog is, bewijst de groei van Maxicon. Twee succesvolle jobdagen zorgen ervoor dat die groei kan aanhouden. “Wij selecteren onder andere op flexibiliteit en attitude. Onze medewerkers moeten passen bij de bedrijven waar we hen tewerk stellen en staan ook te popelen voor gevarieerd werk. Ze hebben daarom geen lange inloopperiode nodig. Daarnaast komen ze terecht in een familiale sfeer, met de nodige teambuildings en events. Dat zorgt ervoor dat ze met plezier komen werken, wat zich ook bij onze klanten weerspiegelt.”

Bij de aankomst in Limburg verstuurde Maxicon een symbolisch geboortekaartje naar verschillende potentiële klanten. Zij die reeds een eerste kennismakingsgesprek achter de rug hebben, ontvingen ook al doopsuiker. “We hopen alleszins ook de komende maanden nog nieuwe bedrijven te ontzorgen in hun zoektocht naar technisch talent.”

Nood aan extra technische handen? Maxicon ontzorgt uw bedrijf. 
Neem contact op met Martina voor regio Limburg via 089 82 10 10 of 0477 80 67 29.

martina.dipaolo@maxicon.be

Bron: https://www.made-in.be/kempen/...

Tekst: Cedric Van Rompaey