Kies uw taal: English Nederlands

Van de schoolbanken naar het werkveld

nieuws 22.10.2020

Onze eerste Maxigraduater is een feit, hoera! Deze jonge technieker begon met een grote portie motivatie aan zijn eerste werkervaring. We zijn super trots op onze eerste schoolverlater Ian en waren dan ook heel benieuwd naar zijn gevoel bij de eerste ervaring in het werkveld.

Maxigraduater.jpg

Sales Manager Deborah bracht hem een bezoekje op de werf in Woumen waar hij aan de slag is. Nieuwsgierig hoe zijn eerste week is verlopen? Wij ook!

Welke opleiding heb je gevolgd?

Ik heb de richting Elektriciteit gevolgd aan VTI Roeselare.

Hoe heb je Maxicon leren kennen?

Ik ken Maxicon al zo'n 3 jaar, ik heb het bedrijf leren kennen via mijn stage. Tijdens mijn stageperiode bij Maselis heb ik met iemand van Maxicon samengewerkt. Ook tijdens mijn vakantiejob bij VDL in Beveren zaten er enkele medewerkers.

Wat sprak je aan om bij ons te starten?
Het grootste voordeel is dat je je eigen wagen krijgt, maar ook je eigen materiaal zodat je eigenlijk direct vlot van start kunt gaan.

Maxigraduater.jpg
Ik blik heel tevreden terug op mijn eerste week. Ik ben trots op mijn werk, alles wat ik maak, blijft en wordt niet meer afgebroken zoals op school. Ian, Maxiconner

In welke functie ben je gestart?

Ik ben aan de slag gegaan als elektricien.

Hoe ziet je takenpakket eruit?

Heel gevarieerd, tot nu toe was geen enkele dag dezelfde. De ene dag leggen we kabels voor bijvoorbeeld wifi, de andere dagen plaatsen we kabelladers. Bij elke opdracht  zorgen we steeds ook voor een mooie afwerking en zo veel meer.

Vond je het spannend om aan de slag te gaan? Veranderde je gevoel naarmate de week vorderde? 

In het begin had ik wel wat stress, alles was nieuw. Naarmate het einde van de week dichterbij kwam, was dit gevoel volledig verdwenen.  Ik heb snel mijn draai gevonden in het team.

Welke realisaties heb je er al opzitten?

Van allerlei soorten. Bijvoorbeeld inwerken van bakjes, kappen en schijven, leggen van bedrade preflex, dicht werken van gleuven, enz. 

Heb je al nieuwe dingen geleerd?

Jazeker, elke dag leer je wel iets bij die je later kunt gebruiken.

Wat vind je leuk aan het bedrijf waar je tewerkgesteld bent?

De positieve werksfeer. De collega's zijn allemaal toffe gasten, leute gegarandeerd! Maar ook als ik met vragen zit, aarzelen ze geen seconde en staan ze meteen paraat om uitleg te geven. 

Wat vind je leuk aan het werk? Zijn er ook minder leuke punten?

Het leuke eraan is dat er veel variatie is in je werk en je dus niet elke dag hetzelfde moet doen. Een ander pluspunt is ook dat je nooit op dezelfde plaats blijft.

Op welke realisatie ben je trots van de afgelopen week?

Mijn werk in het algemeen. Alles wat ik heb gemaakt, blijft en wordt niet meer afgebroken zoals ze op school wel deden.

Welk gevoel houd je over na je eerste werkweek?

Een zeer goed gevoel, ik kan over niets klagen. Alles was in orde!

Heb je na het lezen van dit interview ook goesting gekregen om het technisch werkveld in te trekken? Hier vind je meer informatie over ons Maxigraduater programma. Of heb je al enige ervaring op gedaan? We zijn altijd op zoek naar technische vakmannen! Neem gerust een kijkje naar onze vacatures. Wie weet ontmoeten we elkaar binnenkort!