Kies uw taal: English Nederlands

Drone Solutions

Maxicon Drone Solutions is de ideale partner voor opdrachten waarbij dronetechnologie de uitvoering efficiënter kan maken en/of de kwaliteit van de resultaten aanzienlijk kan verhogen.

Ons team bestaat uit dronepiloten die over een klasse 1 licentie beschikken. Zo kunnen wij de meest uiteenlopende opdrachten legaal uitvoeren binnen het wettelijk kader (K.B. 10 april 2016 met betrekking tot het gebruik van op afstand bestuurde luchtvaartuigen in het Belgisch luchtruim). Meerdere van onze dronepiloten zijn ook landmeters van opleiding.

Hier ontdekt u de interessantste mogelijkheden voor uw bedrijf.

Voor deze diensten kunt u bij ons terecht:

Mapping & 3D modelling

Door het vooraf plaatsen van GPS punten en het verzamelen van duizenden hoge resolutie foto’s laat onze software toe om 3D puntenwolken en/of hoogwaardige orthofoto’s samen te stellen. Dankzij deze 3D puntenwolken kunnen de landmeters binnen ons team verder met de nabewerking. De combinatie van klassieke landmeettechnieken en moderne dronetechnologie laat ons toe resultaten met de hoogste nauwkeurigheid af te leveren.

Mogelijke toepassingen:

 • Hoogwaardige orthofoto's
 • 3D puntenwolken
 • Voortgangsrapporten
 • Volumebepaling / kubering
 • GRB-conforme AsBuilt plannen
 • Plaatsen BIM-modellen tijdens werken
 • Opvolging werken
 • Digitale terreinmodellen

Onze resultaten kunnen vervolgens bekeken worden binnen een specifiek softwarepakket dat u ten allen tijde toelaat de opgemeten site te bekijken en desgewenst zelf enkele metingen uit te voeren. Vergelijking van de verschillende metingen laten vervolgens toe om controles (vb. aan- of afvoer van grondstoffen) uit te voeren, alsook bij te sturen waar nodig.

Maxicon Drone Solutions biedt een totaalservice, dankzij de combinatie van klassieke landmeettechnieken en moderne dronetechnologie. Ook als landmeter of studiebureau kunt u beroep doen op onze diensten. Verder behoort ook een samenwerking met uw huidige landmeter tot de mogelijkheden. Onze team van landmeters kan projecten uitwerken in verschillende softwarepakketten zoals AutoCad en Pythagoras.

Inspecties

Inspecties van plaatsen die moeilijk bereikbaar zijn zorgen voor heel wat uitdagingen op het gebied van veiligheid en efficiëntie. Dankzij de hoge resolutiebeelden die we kunnen nemen met onze drone verhoogt zowel het veiligheids- als efficiëntieaspect van dergelijke metingen of inspecties. Na het verzamelen van de data, wordt deze via ons datamanagement systeem op een gestructureerde manier beschikbaar gesteld. Dit laat toe om objectieve analyses uit te voeren en rapporten op te maken.

Mogelijke toepassingen:

 • Inspecties windturbines
 • Inspecties op grote hoogte
 • Metingen op grote hoogte (geluid, warmte,…)

Dit zijn uw voordelen:

U maakt gebruik van de enorme mogelijkheden van een jonge technologie, zonder de hoge instapkosten of de nood aan een opleiding.

Al onze piloten zijn ervaren landmeters die veilig en kostenefficiënt werken, met geregistreerde toestellen.

De beelden kunnen verwerkt worden voor AutoCAD en gedetailleerde 3D-mapping. Ook andere toepassingen zijn mogelijk.

Wilt u meer informatie over onze professionele toepassingen?
Bent u een landmeetkantoor of studiebureau dat op zoek is naar een professionele droneservice provider?
Contacteer Lieven!
Deze klanten schonken ons reeds hun vertrouwen:
galloo.png
logo-vanheede.png
verhelst-aannemingen.jpg
logo-MBZ.jpg
logo_share.jpg
logo_top-mix.jpg
furnibo.png
Global Estate Group.png
Artes Depret.png
ArcelorMittal.svg.png